Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Gyümölcstekercs

 

A recept összetevőit tekintve legyünk rugalmasak. Szabadon használhatjuk az aktuális friss termékeket éppúgy, mint a szárított-, fagyasztott változatokat vagy éppen a lekvár formáját.
Az alábbiakban mutatunk néhány lehetséges verziót, de nyugodtan próbáljátok ki a saját kombótokat is. Azt viszont mindenképp javasoljuk, hogy egyszerre nagyobb mennyiséget használjatok, mert egyrészt gazdaságosabb az elkészítése, másrészt tényleg gyorsan fogy.

Elkészítés:


1. Melegítsük fel a gyümölcsöt egy edényben és keverjünk belőle pürét. Minél sűrűbb, annál jobb, hiszen hamarabb aszalódik. Ha magos a gyümölcs akkor szűrjük át egy szitán, de ez nem feltétlen fontos.
2. Az elkészült pürét vagy lekvárt terítsük szét egy fém- vagy sütőtálcán. Előtte mindenképp olajozzuk meg a sütőlapot vagy a sütőpapírt. Kb. 1 1/2 – 2 csésze püré elég 1 sütőlapra. Egy kanállal terítsük szét a felületen a masszát. Tegyük sütőbe és alacsony hőmérsékleten ( max. 60-70 fokon ) szárítsuk 2-3 órán keresztül. Az időtartam attól is függ, hogy milyen víztartalmú az adott gyümölcs. Hagyjuk a sütő ajtaját nyitva egy kicsit, hogy hamarabb el tudjon párologni  a nedvesség.
3. Amikor a püré már elválik a sütő aljától és nem ragad rá, akkor kész a csemegénk, kivehetjük.
4. Egy éles késsel, vagy pizzavágóval csíkokra szeljük és még melegen sütőpapírra tekerjük.

Gyümölcskombináció ötletek
Sárga: 1 friss mangó, 20 dkg. aszalt sárgabarack, 1 narancs (lé) (ezek a legegyszerűbben készíthetők)
Lila: málna, szeder és 1 banán ( ha ezek nagyon magvasnak tűnnek, akkor próbáljuk az áfonyával)
Zöld: kiwi, mangó és mentalevél
Kék: Áfonya és szőlőlé
Piros: Eper és banán
Tehetünk hozzá fűszereket, mint a fahéj, kardamon, vanília vagy mentalevél.
Ha alacsony cukortartalmú csemegét szeretnénk, akkor nézzünk meg egy gyümölcstáblázatot, hogy miből célszerű készítenünk.

Fotó:loveumadly
  • Jó tanács
    Ha energiatakarékosak szeretnénk lenni ( és legyünk is), akkor használjuk ki a sütőnk kapacitását, több tálcával készítsünk.
  • Nyári melegben nincs szükség a sütő használatára! Bátran tegyük ki a napra! 2-3 forró nap alatt készre aszalódik. Ekkor viszont mindenképp takarjuk le szúnyoghálóval, hogy a rovarok ne lepjék el.
  • Ha nem tiltakozunk két kézzel a cukor ellen, akkor 1 rész cukor 2 rész gyümölcs arányban készíthetjük. Sőt! kevés citromsavval még ízletesebbé tehetjük.
  • Ha lekvárt készítünk, akkor érdemes 1-2 adagot ebből a snackre áldozni. Imádni fogja a család apraja-nagyja.

http://sokszinuvidek.24.hu/

vissza