Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Alu patra

 

Ez a gyorsan és egyszerűen készíthető indiai csemege nem más, mint fűszeres burgonyával töltött, sült tekercs. Bátran kipróbálhatjuk a receptet, mert amilyen könnyen elkészül, olyan finom is.

Az alu patra receptje a következő:

Hozzávalók:

tészta:

20 dkg finomliszt

2 dkg vaj/növényi zsiradék

½ kávéskanál kurkuma

1 csapott kávéskanál só

kb 1 dl víz

 

töltelék:

4 közepes burgonya

2 evõkanál kókuszreszelék

2 kávéskanál szezámmag

2 kávéskanál nádcukor

2 kávéskanál finomra reszelt friss gyömbér

1 evõkanál finomra vágott friss koriander levél vagy petrezselyemzöld

1 kávéskanál garam masala

1 kávéskanál só

2 evõkanál citromlé

1 kávéskanál apróra vágott zöld csípős paprika

növényi olaj a sütéshez

 

Elõször a tölteléket készítjük el, hogy lehűljön, mire elkészülünk a tésztával. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és összetörjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a szezámmagot, a cukrot, a gyömbért, a zöldpaprikát, a garam masalát, a sót, a citromlevet és a koriander vagy petrezselyemzöldet. Tehetünk egy kevés burgonyakeményítőt is a töltelékhez, ezzel megakadályozzuk, hogy a burgonya sütés közben kijöjjön a tésztából. Félretesszük hűlni.

Közben összegyúrjuk a tésztát. A lisztet, a kurkumát és a sót összekeverjük, beledolgozzuk a vajat/növényi zsiradékot, majd lassan hozzáadjuk a vizet és összegyúrjuk. Kemény tésztát kapunk, amit addig gyúrunk tovább, míg megpuhul és rugalmas lesz, ez kb. 10 percet vesz igénybe. Amikor kész, 10-15 percig letakarva állni hagyjuk. A pihentetés után lisztezett nyújtódeszkán 3 mm vastag téglalapot nyújtunk belõle. A hideg tölteléket egyenletesen elosztjuk a tetején, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. 1 cm széles szeletekre vágjuk a hengert. Két tenyerünk között kissé kilapítjuk a korongokat, és forró ghíben vagy olajban 3-5 perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Az eredeti recepttől eltérően, készíthetjük kímélőbb módon is, sütőben sütve. A nyers alu patra korongokat kiolajozott tepsibe vagy sütőpapírra fektetjük és 180 fokos sütőbe tesszük. Amikor az alja szép, aranybarna lesz, megfordítjuk és készre sütjük a másik oldalát is. 

 

vissza