Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés kizárólag ezen > az űrlapon 
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: előző nap délig!

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10
Tel: 06-70/2222-631 (szállítási info és rendelés leadásra nem alkalmas!)

Kövess minket a Facebookon is!

Alu Gauranga – Rakott burgonya

 

Az Alu Gauranga a rakott ételek és a burgonyás fogások királya. Egyszerű, mégis nagyszerű. Indiai fűszerezésével még a karácsonyi ünnepi ebédet is feledhetetlenné teszi és megkoronázza a meghitt pillanatokat. Egyébként, nem utolsó szempont, hogy költséghatékony és kiadós fogás, igazi téli recept következik…

Hozzávalók:

  • 500 g házi sajt – elkészíthető más zsíros sajttal is, de ezzel érdemes.
  • 10 közepes nagyságú burgonya
  • 1/2 kávéskanál hing (vöröshagyma helyett használják)
  • 3 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 evőkanál finomra metélt friss korianderlevél, kakukkfű vagy petrezselyem
  • 3 evőkanál őrölt koriander
  • 7 dl tejföl
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál tejpor

A házi sajtot folyóvíz alatt alaposan leöblítjük, majd lepréseljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és igen vékony szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk. Egy nagy jénai vagy agyag tál aljába helyezzük a burgonyakarikák egyharmadát, megszórjuk hinggel, sóval, borssal, friss korianderlevéllel, őrölt korianderrel, majd az összemorzsolt házisajt egyharmadát elosztjuk a tetején. Rákenjük a kurkumával elkevert tejföl egyharmadát, és a vaj egyharmadát apró darabkákra vágva a tetejére szórjuk. Ezt az egész műveletet még kétszer megismételjük. Tetejére szitáljuk a tejport. Ráhelyezzük az edény tetejét, és 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Végül 10 percig fedő nélkül pirítjuk a tetejét.

Külön feldobja, ha friss petrezselyemmel vagy pritamin paprikával, saláta levelekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra

Jó étvágyat és meghitt, áldott karácsonyt kívánunk!

Fotó: krishna.com

vissza