Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

A Matar Panir receptje

 

Ez a fogás eredetileg Punjabból, Indiából származik, de mára az egész világon rendkívüli népszerűségnek örvend. Számos változata létezik, de mindig 2-3 alapvető összetevőből áll: házisajt, borsó és paradicsom, bár időnként a borsót elhagyják belőle. Íme egy nagyon ízletes változat, amely különösen finom friss basmati, vagy jázmin rizzsel és purival* tálalva.

Könnyű, ízletes indiai házisajt – szemléltető videóval, Hémangitól:


Előkészület és főzési idő: 45 perc (5-6 főre)

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • fél teáskanál fekete mustármag
  • 5 teáskanál római kömény (bioboltokban beszerezhető, pl TESCO-ban)
  • 3 teáskanál apróra szeletelt friss gyömbér
  • 1-2 apróra vágott zöld chili
  • 8 nagy, érett, hámozott és kis szeletekre vágott paradicsom
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál kurkuma
  • fél teáskanál őrölt édeskömény
  • fél teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 3 evőkanál apróra vágott friss koriander, vagy petrezselyem zöldje
  • 1 evőkanál apróra vágott friss menta
  • 2 liter tejből készült házisajt, kb 1,5 cm-es kockákra vágva (itt találja a receptjét)
  • olaj a házisajt kisütéséhez
  • 500 g friss, vagy fagyasztott borsó
  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • 1,5 teáskanál só

Az elkészíłés menete:

  1. Melegítsen fel 2 evőkanál olajat egy serpenyőben mérsékelt lángon. Pirítsa a mustármagot addig, míg “kipattog”, majd adja hozzá a római köményt és pirítsa addig, amíg néhány árnyalattal sötétebbek lesz. Adja hozzá a friss gyömbért, és zöld chilit és egy nagyon rövid ideig pirítsa őket. Itt az ideje hozzáadni a paradicsomot, porfűszereket, cukrot és a friss fűszernövények felét. Kb. 15 percig főzze az összetevőket, időnként megkavarva, de nem teljesen lefedve, amíg a paradicsom összeesik.

  2. A házisajt sütése: melegítsen fel olajat a házisajt kockák kisütéséhez (mintha pl. hasábburgonyát sütne) és süsse őket aranybarnára, majd csöpögtesse le a sajtkockákat.

  3. Adja hozzá a borsót és a vizet a fűszeres paradicsom szószhoz. Forralja fel, majd vegye le a lángot kicsire, hogy csak rotyogjon és fedő nélkül főzze 5 percig. Adja hozzá a paradicsom pürét és a sót és jól keverje el őket a szósszal. Adja hozzá a sült házisajt-kockákat, és főzze további 5 percig. Tálalás előtt adja hozzá a maradék zöldfűszereket. Forrón tálalja!

Különösen finom friss basmati, vagy jázmin rizzsel és purival tálalva. *A puri receptjét itt találja.

Jó étvágyat kíván a Govinda Eger!

vissza