Govinda Vegetáriánus Étterem - Eger

Ízletes, laktató, egészséges vega- és vegán ételek. Cím: Eger, Tűzoltó tér 5. Tel: 06-70/2222-631,

Megosztás

Infók

Rendelés mobilon: 06-70/2222-631
E-mail: info@govindaeger.hu

Cím: Eger, Tűzoltó tér 5.

Éttermi nyitva tartás
Munkanapokon: 12-16.00h
Szombat és vasárnap: Zárva Kiszállítás megrendelése: 8-10:30

Mádava Góvinda Kft.

Adószám: 22712400-2-10

Kövess minket a Facebookon is!

Receptek

Pudla – sárgaborsólisztes sós palacsinta

Pudla – sárgaborsólisztes sós palacsinta

20 dkg sárgaborsóliszt, 5 dkg finomliszt, 3/4 kk kurkuma, 1,5 kk só, 1/2 kk frissen őrölt fekete bors, 1 kk őrölt koriander, 2 evk finomra vágott petrezselyem, 3 dl hideg víz, 2 közepes paradicsom, 1 pritaminpaprika, ghí vagy növényi olaj a sütéshez, 3 ek citromlé

tovább

Louki-alu subji – Marwari-stílusú sütőtök és burgonya zöldségétel

Louki-alu subji – Marwari-stílusú sütőtök és burgonya zöldségétel

Louki-alu subji – ejtsd szabdzsi, azaz zöldséges főétel, egy igazi őszi csoda sütőtökkel, burgonyával és persze az indiai konyha isteni fűszerezésével. Könnyű, gyors, olcsó, meghűlés ellen is kiváló a ködös estékre…

tovább

Ropogós cukkinis-tepsis krumpli

Ropogós cukkinis-tepsis krumpli

Húsmentes, szaftos fogás
A sajtos, krémes cukkinis-tepsis krumplit kínálhatod főételként vagy különleges köretként is.
A cukkini és a krumpli együtt még ütősebb! Ennél a különösen ízletes fogásnál a mascarponét bármilyen krémsajttal helyettesítheted. A cukkinis-tepsis krumpli ízesítésére többféle zöldfűszert is használhatsz, a zúzott fokhagyma ugyancsak sokat dob rajta.

tovább

KÓKUSZ-CSOKIS DESSZERT - SÜTÉS NÉLKÜL

KÓKUSZ-CSOKIS DESSZERT - SÜTÉS NÉLKÜL

Egy süti, amit nem kell sütni - nem elhanyagolható szempont hőség idején. Egy üveg jó minőségű mogyoróvajra lesz szükség hozzá, ez több helyen is beszerezhető. Sima, lágy változatot használtam, de crunchy, darabos krémmel is működni fog!

tovább

Mogyorós cukkini-pakora – csemege nyári estékre

Mogyorós cukkini-pakora – csemege nyári estékre

Igazi nyári csemege, amit elkészíthetünk mogyoróval de más magvakkal is, vagy akár magok nélküli verzióban is. Gyorsan elkészül és ideális vendégváró, de könnyű harapnivaló nyári estékre vagy a strandolós piknik-csomagba is…

tovább

Uborka és kókusz kapros joghurtban

Uborka és kókusz kapros joghurtban

Ha az uborkát leforrázzuk, rendkívül ropogóssá válik, és az is marad órákig. A ropogós uborkát krémes kapros joghurt fedi, melyet vörös kaliforniai paprika tesz még színesebbé és vonzóbbá, ez persze elhagyható. A saláta ismert még mentás változatban is.

tovább

Alu patra - Burgonyás tekercsek

Alu patra - Burgonyás tekercsek

Hozzávalók:
4 közepes burgonya,
2 ek kókuszreszelék,
2 ek szezámmag,
1 ek finomra vágott friss korianderlevél vagy petrezselyemzöldje,
2 kk finomra reszelt friss gyömbérgyökér (elhagyható),
1/2 kk só,
2 zöldpaprika finomra vágva,
2 ek citromlé,
2 kk barna cukor,
2 kk garam masala,
1/2 kk kurkuma,
1 kk só,
1/4 kk erős pirospaprika,
20 dkg finomliszt,
1 dl víz,
1,5 ek olvasztott vaj,
ghí vagy olaj a sütéshez

tovább

Indiai "diákcsemege" (chewda)

Indiai "diákcsemege" (chewda)

Hozzávalók:
300 g kesudió, vagy mogyoró vagy mandula (héjjal vagy héj nélkül)
65 g mazsola
1 kávéskanál finom szemű só
1/2 evőkanál őrölt koriander
2 kávéskanál őrölt római kömény
1/4 kávéskanál őrölt feketebors
1/4 kávéskanál őrölt kardamom
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kávéskanál erős fűszerpaprika
1/8 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál porcukor
növényi olaj a sütéshez

tovább

Szamósza - Zöldséges táska

Szamósza - Zöldséges táska

Aki már valaha is kóstolt szamószát, tudja, hogy miért ez a legkedveltebb indiai csemege.

tovább

Gyümölcstekercs

Gyümölcstekercs

A recept összetevőit tekintve legyünk rugalmasak. Szabadon használhatjuk az aktuális friss termékeket éppúgy, mint a szárított-, fagyasztott változatokat vagy éppen a lekvár formáját.
Az alábbiakban mutatunk néhány lehetséges verziót, de nyugodtan próbáljátok ki a saját kombótokat is. Azt viszont mindenképp javasoljuk, hogy egyszerre nagyobb mennyiséget használjatok, mert egyrészt gazdaságosabb az elkészítése, másrészt tényleg gyorsan fogy.

tovább